Gyalogosok védelmében

2016. 02. 19., p - 09:49
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyalogos balesetek megelőzése érdekében láthatósági mellényeket osztottak Jászberényben.

A kedvezőtlen látási viszonyok között még nagyobb szerep jut a látni és látszani elv életmentő szerepének. Többek között erre hívták fel a figyelmet a Jászberényi Rendőrkapitányság munkatársai 2016. február 17-én és 18-án este Jászberény bel- és külterületén, ahol láthatósági mellényeket osztottak a gyalogos közlekedőknek. A rendőrök a sokszor tragikus kimenetelű gyalogos balesetek megelőzésére kívánták ráirányítani a közlekedők figyelmét.

 

Ha a gyalogos sötét ruhát visel, „beleolvad” környezetébe, megnehezíti ezzel az időben való észlelést. A láthatósági mellény, a fényvisszaverővel ellátott dzseki, nadrág láthatóvá tesz, megvédhet, olykor életet menthet. 

 

Kérjük a gyalogosokat, hogy saját biztonságuk érdekében fordítsanak nagyobb figyelmet a láthatóságukra, hiszen ők képezik a közlekedők legvédtelenebb csoportját. Kérjük, ha van a közelben kijelölt gyalogos átkelőhely, akkor azon keljenek át. Az úttesten való áthaladásnál mindig győződjenek meg arról, hogy azt veszély nélkül megtehetik! Ha gyalogosan közlekednek az úttest szélén, azt mindig a menetirány szerinti bal oldalon tegyék!

 

Ne feledjék, mindenkit hazavárnak!

 

  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Udvarokra mászott be

A kiskunhalasi rendőrök elfogták azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt időszakban több ingatlanból is lopott.

 

Észak-macedón kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.