Gyermekrajzok a közlekedésről

2019. 05. 15., sze - 11:14
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ORFK - Országos Baleset-megelőzési Bizottság „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című pályázati kiírására Békés megyéből beküldött alkotásokból nyílt kiállítás Békéscsabán, a Csaba Centerben.

Az ORFK - Országos Baleset-megelőzési Bizottság 2019-ben is meghirdette a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatát. Ebben az évben Békés megyében 70 általános iskolából és 72 óvodából 3 265 rajz érkezett a rendőrségre. A rendőrkapitányságok székhelyein megtartott kiállítások után, 2019. május 14-én, Békéscsabán, a Csaba Centerben nyílt meg az a tárlat, amelyen az érdeklődők megtekinthetik a legjobbnak ítélt rajzokat. A zsűri a különböző technikákkal készült és a közlekedési szabályokat bemutató munkák közül a megyei kiállításra, illetve az országos értékelésre is választott ki alkotásokat. A megnyitó a békéscsabai Evangélikus Óvoda, Zengőerdő és Csörgőpatak csoportjába járó kisgyermekek előadásával kezdődött, majd Zsombok Réka, az Acoustic Planet énekesnője énekelt. Ezután Pelleg József r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője köszöntötte a gyermekeket, valamint kísérőiket és átadta a helyezetteknek járó díjakat.

Az óvodások korcsoportjában első helyezést ért el Nagy Valentína, a békéscsabai Hajnal-Lenkey-Jázmin utcai Általános Művelődési Központ óvodájából. Rajzának címe: „Csak biztonságos helyen használj fülhallgatót!”. Az alsó tagozatos általános iskolások munkái közül Szalai Anita, a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda tanulójának „A veszély” című alkotása bizonyult a legjobbnak. A felső tagozatosok korcsoportjában pedig Sztojka Amanda Zsanett, a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium diákja ért el első helyezést „Ne a telefonodra figyelj!” című rajzával.

Az óvodásoknak és általános iskolásoknak számos intézmény, cég és vállalkozás ajánlott fel különdíjakat. A Békés Megyei Kormányhivatal, a Békés Megyei Önkormányzat, a békéscsabai Napsugár Bábszínház, a Békés Megyei Hírlap, a Békéscsabai Médiacentrum Kft., a Csaba Televízió, a Vár-játék Áruház és a Tarka-Barka Játszóház is támogatta a gyermekek szabályos közlekedésre nevelését célzó kezdeményezést. Emellett a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság is 15 gyermeket jutalmazott különdíjjal. Az ajándékok átadását követően Bálint Kornél, a Békés Megyei Kormányhivatal kabinetvezetője gratulált a gyermekeknek, valamint felkészítőiknek a szép és értékes mondanivalót hordozó alkotásokhoz.

A gyermekrajzokból nyílt tárlat 2019. május 19-éig látható a Csaba Center földszintjén. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Maszkos betörő

A kalocsai rendőrök elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható 32 éves helyi férfit.

 

Letörte a vasúti sorompó rúdját

A vásárosnaményi rendőrök várják az ismeretlen kerékpárosnak, valamint azoknak a jelentkezését, akik a baleset körülményeiről információval rendelkeznek.