Gyermekrajzpályázat a biztonságos közlekedésről

2020. 01. 14., k - 15:11
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A pályamunkákat 2020. május 1-ig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottsághoz kell beküldeni.

Az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Baleset-megelőzési Bizottság felmenő rendszerű gyermekrajzpályázatot hirdet Így közlekedtek ti! címmel. A rajzpályázaton három kategóriában: óvodások (3-6 éves), alsó tagozatos (7-10 éves) és felső tagozatos (11-15 éves) általános iskolai tanulók vehetnek részt. A gyerekeknek a rajzokon a biztonságos, szabályos közlekedést kell bemutatniuk.

Az alkotások mérete az alábbiak közül választható: A0 841x1189 mm; A1 594x841 mm. Alkalmazott technikák: grafit, színes ceruza, zsírkréta, lino, tus, tempera, olaj, diópác, szénrajz. Az alkotásokat 2-3 fős csoportoknak kell elkészíteni. Egyéni alkotásokat az idei évben nem díjaznak!

Az első fordulóra a pályamunkákat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottsághoz kell beküldeni (4400 Nyíregyháza, Bujtos utca. 2. szám) az alkotók adatainak (név, életkor, iskola megnevezése, elérhetősége) feltüntetésével.

A beküldési határidő: 2020. május 1.

Az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Baleset-megelőzési Bizottság szakmai zsűrije által kiválasztott pályaművek alkotóinak díjátadó ünnepségéről (időpontról és helyszínről) az érintettek előzetesen kiértesítésre kerülnek. Tájékoztatjuk az alkotókat, hogy a pályaműveket nem őrizzük meg, és nem küldjük vissza.

A pályázattal kapcsolatban tájékoztatás Szikszai Tihamér c. r. alezredestől, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkárától kérhető a szikszait@szabolcs.police.hu email címen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A piros hiába tilos?!

A miskolci rendőröknek három órán belül nyolc olyan esetben kellett intézkedniük, amikor a járművezetők a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére is továbbhaladtak.

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

 

Bódult lehetett a sofőr

A szekszárdi járőrök az úton bizonytalanul haladó autós ellenőrzéskor kábítószergyanús anyagot is találtak. A 20 éves velencei férfit előállították.