Havazás, köd, ónos eső

2018. 12. 20., cs - 08:48
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Lassabban, körültekintőbben közlekedjenek!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggeli előrejelzése szerint éjfélig köd, havazás és ónos eső várható.

A sűrű köd napközben az Észak-Alföldön továbbra is megmaradhat. 

Nyugat felől két hullámban csapadékzóna érkezik, melynek formája az ország északi felén hószállingózás, hó, délebbre vegyesen ónos eső, fagyott eső, néhol eső lesz. Reggel, délelőtt az Észak-Dunántúlon és az északi megyékben főként hó várható. Délután, este az ország déli felén több helyen ónos eső lehet. Északon 3 cm hó hullhat, az ország déli felén és a nyugati határvidéken pár tized mm ónos eső valószínű, ennél több (kb. 1-2 mm) leginkább Zala, Somogy, Tolna megyében lehet helyenként.

  • Kérjük, hogy a kedvezőtlen körülmények figyelembevételével helyesen válasszák meg járműveik sebességét!
  • Ne feledjék, hogy a csúszós utakon a gépjárművek féktávolsága jelentősen megnőhet, ezért tartsanak nagyobb követési távolságot!
  • Ellenőrizzék a jármű műszaki állapotát, valamint pakoljanak össze önmentéshez szükséges segédeszközöket (például hólapátot, jégkaparót, vontatókötelet, elakadásjelzőt)! Járművükkel teletankolt állapotban induljanak el, így ha elakadnak, hosszabb ideig fűthetik vagy feltölthetik mobiltelefonjukat.
  • Amennyiben árokba csúszott gépjárművet, esetleg balesetet észlelnek, ne menjenek el mellette, szükség esetén nyújtsanak segítséget és hívják a 107-es vagy a 112-es számok valamelyikét!
  • Indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási és útállapotokról és az ezekből adódó esetleges késést kalkulálják bele a menetidőbe!

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a körúton

Egy kapualjban fekvő férfitől vették el a pénzét és a mobiltelefonját Budapesten.

 

Csak egy magánvélemény

Minden szakmaiságot nélkülöznek a nepszava.hu oldalon 2019. június 17-én „Nem létező migránsinvázióra Potemkin-védelem a válasz a határszélen” című cikk állításai.

 

Baleset a 81-es számú főúton

Sárkeresztes térségében két gépjármű ütközött össze, ezért félpályás forgalomkorlátozás van érvényben.

 

Öt perc alatt elfogták

Az őrizet ideje alatt bíróság elé állhat a kifosztással gyanúsított tiszakécskei férfi.