Heves megyében is fontos látni és látszani

2020. 10. 20., k - 15:14
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A közlekedésbiztonsági kampányhoz csatlakozott szervizek és optikai szaküzletek díjmentes vizsgálatokkal várják a járművezetőket.

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottságának Látni és látszani 2020 elnevezésű közlekedésbiztonsági kampánya a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára.

Idén 2020. október 19-én kezdődött és 2020. december 6-ig tart az országos akció, melynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket a kampányhoz csatlakozott szervizekben. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak.

A járművek célirányos átvizsgálásán túl lehetőség van az általános műszaki állapotára is kiterjedő vizsgálatra. A kampány során kiemelt szerepet kap a szélvédők megfelelő állapotának ellenőrzése is.

Az év végéhez közeledve egyre inkább a csapadékos időjárás a jellemző, ezáltal az utak csúszóssá válnak és a látótávolság is lecsökken. Az őszi, téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek, továbbá fontos felhívni a figyelmet a járművek megfelelő felkészítésére.

Ehhez nyújt segítséget a Látni és látszani kampány. A kampányhoz csatlakozott szervizek és optikai cégek folyamatosan frissülő listája elérhető a https://latnieslatszani.hu/  oldalon.

A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a kampány ideje alatt hetente két alkalommal,  két órában az egri OMV üzemanyagtöltő állomáson (Mátyás Király u. 2.) ellenőrzi az oda érkező járművek világítását, gumiabroncsát, valamint szélvédőjét. Akinél mindent rendben találnak, ajándékba autóillatosítót kap.

A témában készült korábbi videónkat megtekinthetik a Heves MRFK prevenciós oldalán.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

Kamionban bújtak meg

Tompán három illegális migráns került elő egy tehergépjármű rakteréből.

 

Gyöngyösön rongált

A nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.