Hőségriadó meghosszabbítva

2021. 07. 30., p - 15:11
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az országos tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan 2021. augusztus 1-jén 24 óráig meghosszabbította a III. fokú hőségriasztást. A hosszan tartó forróság megterheli a szervezetet. Kérjük, fogadják meg baleset-megelőzési tanácsainkat!

Az országos tisztifőorvos a tartósan magas hőmérséklet miatt a 2021. július 26-án 12 órától az ország egész területére elrendelt III. fokú hőségriasztást 2021. augusztus 1-jén 24 óráig meghosszabbította.

A hőségben a járművezetőknél jellemző a koncentráció hiánya és a reakcióidő megnövekedése, tekintve, hogy ilyenkor a reflexek tompulnak, a mozdulatok kapkodóvá válnak, s megnő a vezetéstechnikai hiba lehetősége.

A gyalogosokról ugyancsak elmondható a bágyadtság, így kevésbé néznek körül az úttestre lépésüket megelőzően, és gyakran helytelenül mérik fel a veszélyforrásokat.

Javasoljuk, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban – ha teheti – lehetőleg ne induljon útnak! Ha erre nincs lehetőség, akkor kerülje a hosszabb autózást, és előre tervezze meg az útvonalat!

Mindenki fogyasszon az átlagosnál nagyobb mennyiségű folyadékot, és mindig legyen mindenkinél ivóvíz, akkor is, ha gyalogosan közlekedik!

Kérjük a járművezetőket, hogy legyenek türelmesek, és vezessenek óvatosan!  Ha megállnak a gépkocsival, lehetőleg árnyékos helyen tegyék azt! Az álló gépjárműben ne hagyjanak őrizetlenül kisgyermeket, illetve kisállatot! A felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek.

 

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam