Iskolában a Nógrád megyei rendőrök

2019. 09. 11., sze - 09:42
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség az idei tanévben is folytatja kampányát.

Az idei tanévben is folytatódik az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság által életre hívott Az iskola rendőre elnevezésű program.  A kampány célja az iskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, valamint a diákok közlekedési ismereteinek bővítése.

A program keretében Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnagy, balesetmegelőzési előadó és Vojtkovszky Attila rendőr főtörzszászlós, iskolarendőr 2019. szeptember 10-én a reggeli órákban a Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Általános Tagiskola tanulóinak Becsengettek elnevezésű kiadványt és órarendet osztott. A rendőrök a becsengetést követően az intézmény legfiatalabb tanulói részére láthatósági hátizsákot adtak át. A rendőrök mindemellett bűnmegelőzési tanácsokat is adtak a fiataloknak.

A 2019/2020. tanévben Nógrád megyében 104 oktatási intézményben közel 76 rendőr kezdte meg iskolarendőri szolgálatát.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.