Iskolarendőrök az első osztályban

2019. 10. 17., cs - 13:30
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A várpalotai rendőrök egy helyi általános iskola diákjainak beszéltek a biztonságos gyalogos közlekedésről.

A rendőrség évtizedek óta kiemelt feladatának tekinti a gyermekek védelmét. Az idei tanévben is folytatódik Az iskola rendőre program, amelynek célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése. A tanév során az iskolarendőr rendszeresen kapcsolatot tart a tanintézmény vezetőségével, a diákokkal. 

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai a helyi Bán Aladár Általános Iskola Rákóczi Telepi Tagiskolájába látogattak 2019. október 17-én délelőtt.

Az iskolarendőrök elmondták a kisdiákoknak a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályait. Az elsősök megtanulták többek között azt, hogy a láthatóság nagyon fontos – különösen őszi és téli sötét reggeleken és délutánokon – a közlekedés során, és felhívták a figyelmüket az észlelhetőséget segítő eszközök, mint például a jól láthatósági mellény vagy prizma használatára. Hangsúlyozták azt is, hogy gyalogosan a járdán kell közlekedni. Ha nincs járda, csak akkor haladhatnak az úttest melletti útpadkán vagy ennek hiányában az úttest szélén, lehetőleg a bal oldalon. Felhívták a figyelmüket továbbá, hogy amennyiben van a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely, azon kell átkelniük az út túloldalára, és áthaladás előtt mindig figyelmesen nézzenek körül, mielőtt lelépnek az úttestre!

A foglalkozást követően a gyerekek fényvisszaverős hátizsákot kaptak ajándékba.

előadás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vonaton bújtak meg

Nyolc férfit találtak az egyik vagonban Bács-Kiskun megyében az egyenruhások .