Kerékpározz józanul, biztonságosan!

2020. 09. 15., k - 10:13
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Biztonság Hete második napján a kerékpárosok figyelmét hívják fel a Nógrád megyei rendőrök a szabályokra. 

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kéri a kerékpározókat, mielőtt kerékpárral útnak indulnak, fogadják meg az alábbi tanácsokat!

Elindulás előtt ellenőrizzék a kerékpáron a kötelező felszerelések meglétét és azok működőképességét!

Biciklivel közlekedni csak az erre kijelölt helyen, ennek hiányában az útpadkán, az úttest jobb széléhez húzódva, egy sorban szabad. A járdát csak abban az esetben szabad kerékpározásra igénybe venni, ha az úttest arra alkalmatlan.

Fontos a megfelelő oldaltávolság tartása, főként parkoló gépkocsi mellett történő elhaladás során.

Kerékpárral csak az vegyen részt a közúti forgalomban, aki biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban van!

Ne feledkezzenek meg az ajánlott védőfelszerelésekről sem! Ilyenek a kerékpáros fejvédő, a kesztyű, a könyök- és térdvédő, a szemüveg, az évszaknak megfelelő, jól látható, színes ruházat, a láthatóságot növelő fényvisszaverő egyéb eszközök, valamint a láthatósági mellény, ami lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező!

Nem csak a kerékpárosoktól, hanem a gépkocsivezetőktől is nagyobb figyelmet és körültekintést kérünk! Ha kerékpáros előzésébe kezdenek, azt kisebb sebességgel, körültekintően és főként megfelelő oldaltávolság tartásával tegyék meg!

Mindenkinek biztonságos közlekedést kíván a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

18 embert fogtak el a rendőrök

Egy román kisbuszt vezettek ki a Pest megyei rendőrök, a sofőrt és társát, valamint 16, magát afgán állampolgárnak valló migránst állítottak elő.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.