Kerüljük el a baleseteket a télies útviszonyok között is!

2020. 11. 25., sze - 14:11
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési tanácsai.

A téli időjárási-, látási- és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell szembenéznie minden közlekedőnek. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út, a jeges aszfalt és az alacsony hőmérséklet jelenti. A télies időjárás következtében Komárom-Esztergom megyében is számítaniuk kell helyenként csúszós utakra.

A jeges, száraz és nedves aszfalt váltakozása nemcsak a gépjárművet, hanem annak vezetőjét is alaposan próbára teszi. Otthonról induljon el a szokásosnál korábban, elindulás előtt tisztítsa meg járműve szélvédőjét a jégtől, gondoskodjon az ablakok párátlanításáról!

A felüljárókon, hidakon és erdősávok közti útszakaszokon számoljon az aszfalt fokozott jegesedésével és ennek figyelembevételével válassza meg az ideális sebességet!

Tartson nagyobb követési távolságot, a fékút csúszós úton sokkal hosszabb!

Indulás előtt ellenőrizze a gépjármű világító berendezéseit, az akkumulátort, hűtőfolyadékot, az ablakmosót és az ablaktörlő lapátokat! Hasznos lehet az autóban zárak és szélvédő lefagyását gátló folyadék, tisztítókefe, jégkaparó!

Időszerű a járművek téli gumiabronccsal történő felszerelése. A csúszós útszakaszokon a nyári gumi nem megfelelő tapadása balesetveszélyes helyzeteket időzhet elő, ezért kiemelt fontosságú a gépkocsik téli gumiabroncsok időben történő ellátása.

Mielőtt hosszabb útra indulna, lehetőleg tájékozódjon az időjárási viszonyokról és az utak állapotáról!

.....hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Drogot szívhattak, mielőtt lopni mentek

Egy Nagykónyiban élő házaspár pénzét vitte el az a társaság, köztük egy 16 éves helyi fiú, akiket a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki a napokban.