Két keréken a pusztahencsei nyári táborban

2020. 07. 01., sze - 14:45
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Paksi Rendőrkapitányság munkatársai a nyári szabadidő hasznos eltöltéséről beszélgettek kötetlenül a gyerekekkel.

Biró Ilona Mária rendőr főtörzsőrmester és Baranyai Fanni rendőr őrmester 2020. június 30-án Pusztahencsére látogatott el, ahol a táborlakókkal a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól beszélgettek.

A kötetlen előadást követően a gyerekek a rendőr nénikkel együtt nézték át saját kerékpárjaikat. Egyesével ismételték át a kétkerekűek kötelező tartozékait is. Azok a tanulók, akik akarták, kipróbálhatták tudásukat az egyenruhások által felépített kerékpáros ügyességi pályán is.  

 A délelőtt során a 112-es segélyhívószám helyes használatát is megismerhették a diákok. Azok a tanulók, akik akarták, elkészíthették saját tenyérlenyomatukat is. A táborból a 36 kisgyermek hasznos tapasztalatokkal térhetett haza.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kocsifeltörők a strandoknál

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken.

 

Vizsgán a lovasok

A lovas járőrök tanfolyamán részt vevők elérkeztek a II. vizsgához. A megjelent elöljárók is növelték a vizsga­drukkot: Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnoka és Nagy György ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. Az átrendelő szervek képviseletében Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala, Vereckei Csaba Iván dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője érkezett.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.