Közbiztonsági nap Sámsonházán

2020. 07. 31., p - 09:24
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a lakosság bűn- és balesetmegelőzési ismereteit bővítették a rendezvényen.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai tartottak a napokban bűn- és balesetmegelőzési előadást a Sámsonházán megrendezett Közbiztonsági napon.

A helyi óvodában és a községi könyvtárban az érdeklődőknek Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnagy a vakáció veszélyeiről és a 112-es segélyhívó használatáról tartott előadást. Bárnai Kinga rendőr őrnagy, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály bűnmegelőzési előadója rövid ismertető filmekkel szemléltette az idősek sérelmére leggyakrabban elkövetett úgynevezett „trükkös lopás” és „unokázós csalás” módszereit. Előadásának végén a jelen lévők megtekinthették azokat az otthonaikban is alkalmazható biztonságtechnikai eszközöket, amelyek személy- és vagyonvédelmet egyaránt szolgálnak. A szakemberek az ismertetett témákról szóló és megelőzési tanácsokat tartalmazó szóróanyagot is átadtak a résztvevőknek azzal a kéréssel, hogy hívják fel ismerőseik figyelmét is a megelőzés fontosságára és kövessék az abban leírt tanácsokat.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A nyomozók elfogták a rablás két gyanúsítottját

A rendőrök az egyik gyanúsítottat a rablás után két nappal elfogták, társával szemben pedig elfogatóparancsot adtak ki. A 19 éves körözött férfit tegnap őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.