„Közeleg a Tél” kampány Győrben

2019. 01. 06., v - 07:16
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság a 2017. évben indított kampányát tovább folytatta. A program célja, hogy felhívják a sofőrök figyelmét: itt az idő felkészülni a téli időjárási viszonyokra!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság - a Városi Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottságokkal közösen 2018. év végén és az újév első hetében, több helyszínen végzett prevenciós ellenőrzéseket a megyében. A program során a „Látni és látszani 2018” – kampány égisze alatt meghirdetett megyei kezdeményezést - a „Közeleg a Tél” elnevezésű akció második ellenőrzését - valósították meg.

A prevenciós célú akció keretében minden megyei nagyvárosban, illetve annak illetékességi területén gyűjtöttek adatokat arra vonatkozóan, hogy a járművezetők milyen arányban cserélték már le a nyári gumiabroncsokat télire. A felmérés megyénk 5 nagyvárosában az alábbi eredményt mutatta a közlekedők téli gumi használata tekintetében:

                                                                                                            Novemberi adatok:

Győrben a közlekedők          58%                                                    40%. 

Sopronban                             87%                                                    72%

Mosonmagyaróváron            71%                                                    76% 

Csornán                                 83 %                                                   78%

Kapuváron                             73%                                                    69%

A kampányban a prevenciós szakemberek felhívták a járművezetők figyelmét a téli gumiabroncsok használatára, az autók megfelelő felszerelésekkel történő ellátására, illetve a közlekedésük során az évszakra jellemző időjárási viszonyok miatt előforduló veszélyekre.

A fenti adatokat összesítve megyei szinten elmondható, hogy az ellenőrzött járművek 74,4-a rendelkezett az év végre téli gumiabronccsal. Novemberben ez az arány 67% volt.

A kampányt a megyei rendőr-főkapitányság Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottsága január hónapban is folytatja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság mindenkinek balesetmentes közlekedést kíván! 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.

 

Nyílt nap Körmenden

Ismét nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban január 8-án.