Közlekedés a gyermekek szemével

2019. 03. 13., sze - 16:02
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békéscsabáról és a környező településekről közel 600 rajzot küldtek be óvodások és általános iskolások a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatra. A munkákból a Békés Megyei Könyvtárban nyílt kiállítás.

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatát. Békés megyében minden évben több ezer rajz érkezik a felhívásra. Idén a vezetés közbeni mobiltelefonálás veszélyeit kellett lerajzolniuk azoknak, akik neveztek a pályázatra. A Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság ebben az évben is kiállítást rendezett a legjobb munkákból, melynek ünnepélyes megnyitóját díjátadóval kötötték egybe. A 2019. március 13-án a Békés Megyei Könyvtárban megtartott rendezvényen elsőként Szántó Zsolt Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának kabinetfőnöke köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Demény Levente rendőr százados a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője köszönte meg a pedagógusoknak és a szülőknek is, hogy segítették a gyermekeket a rajzok elkészítésében és így figyelmet fordítottak arra, hogy megismertessék velük a biztonságos közlekedés alapszabályait. Az alosztályvezető a pályázat idei témája kapcsán elmondta, hogy sok ötletes rajz készült, amelyek szemléletesen mutatják be azt, hogy milyen veszélyes, ha egy járművezető fülhallgatóval, vagy mobiltelefonnal a kezében közlekedik. Kérte a gyerekeket, hogy ha ilyet látnak a környezetükben, figyelmeztessék a közlekedőt a szabályok betartására.

Az óvodások korcsoportjában első helyezést ért el Bencsik-Hidvégi Zoja (Lencsési Óvoda – Napsugár Tagóvoda), második lett Senci Máté (Lencsési Óvoda – Manóvár Tagóvoda), a harmadik helyezettnek járó díjat pedig Imre Léna (Szlovák Óvoda) vehette át. Az alsó tagozatos általános iskolások között a zsűri Szkalczi Nóra (Petőfi Utcai Általános Iskola) munkáját ítélte a legjobbnak, a második helyezett pedig Nemesnyik Ábel (Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola) lett. A harmadik helyezett Fábián Alex (Gerlai Általános Iskola) lett. A felső tagozatos kategória első helyezettje Gajdács Gergő (Gerlai Általános Iskola), második helyezettje pedig Fürj Magdaléna (Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Általános Iskola) lett. A harmadik helyen pedig Kurucz Kitti, az Esély Pedagógiai központ tanulója végzett.

A helyezettek mellett a Békéscsabai Médiacentrum, Békés Megyei Könyvtár, és a Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából 50 gyermek vehetett át különdíjat. A pályázatra beküldött munkákból nyílt kiállítás 2019. március 22-ig látható a Békés Megyei Könyvtár földszintjén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Taxikból lopott

A csepeli rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalt, aki több taxi ablakát betörte és az autókból pénzt, valamint elektronikai eszközöket lopott.

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

17 illegális migráns

Egy tehervonat vagonjaiban megbújva próbáltak meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.