Közlekedésbiztonság és bűnmegelőzés a XXVIII. Berhidai Napokon

2019. 09. 10., k - 13:50
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök játékos baleset-megelőzési feladatokkal és kerékpár-regisztrációs programmal várták a lakosságot a városi rendezvényen.

A 2019. szeptember 8-án megrendezett XXVII. Berhidai Napok alkalmával a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai közlekedésbiztonsági programokat szerveztek. A kicsik baleset-megelőzési feladványok megoldásában és KRESZ-tesztek kitöltésében is kipróbálhatták magukat, valamint szó esett a gyalogos- és kerékpáros közlekedés veszélyeiről, illetve a kétkerekű kötelező és ajánlott tartozékairól is. Az érdeklődők az úgynevezett részeg szemüveg segítségével megtapasztalhatták, milyen veszélyeket rejt magában az alkoholos befolyásoltság.

A kerékpárral érkezők a helyszínen regisztráltathatták kétkerekűiket a BikeSafe országos adatbázisába. A program lényege, hogy a regisztráció alkalmával a jármű minden adata rögzítésre kerül, amely egy későbbi kerékpárlopás esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját, illetve elősegíti azt, hogy a kétkerekű mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához. A biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával kapcsolatban. A rendőrök hangsúlyozták, hogy ne hagyják soha őrizetlenül a járműveiket, ha mégis felügyelet nélkül maradnak, mindig lakatolják le azokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.