Közlekedésbiztonság és bűnmegelőzés a XXVIII. Berhidai Napokon

2019. 09. 10., k - 13:50
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök játékos baleset-megelőzési feladatokkal és kerékpár-regisztrációs programmal várták a lakosságot a városi rendezvényen.

A 2019. szeptember 8-án megrendezett XXVII. Berhidai Napok alkalmával a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai közlekedésbiztonsági programokat szerveztek. A kicsik baleset-megelőzési feladványok megoldásában és KRESZ-tesztek kitöltésében is kipróbálhatták magukat, valamint szó esett a gyalogos- és kerékpáros közlekedés veszélyeiről, illetve a kétkerekű kötelező és ajánlott tartozékairól is. Az érdeklődők az úgynevezett részeg szemüveg segítségével megtapasztalhatták, milyen veszélyeket rejt magában az alkoholos befolyásoltság.

A kerékpárral érkezők a helyszínen regisztráltathatták kétkerekűiket a BikeSafe országos adatbázisába. A program lényege, hogy a regisztráció alkalmával a jármű minden adata rögzítésre kerül, amely egy későbbi kerékpárlopás esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját, illetve elősegíti azt, hogy a kétkerekű mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához. A biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával kapcsolatban. A rendőrök hangsúlyozták, hogy ne hagyják soha őrizetlenül a járműveiket, ha mégis felügyelet nélkül maradnak, mindig lakatolják le azokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szívtájékon szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói vádemelést javasolnak azzal a 48 éves nővel szemben, aki a gyanú szerint életveszélyes sérülést okozott élettársának.