Közlekedésbiztonsági ellenőrzések Zala megyében

2019. 05. 15., sze - 10:01
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Továbbra is sok a gyorshajtó, kirívóan nagy sebességtúllépést is dokumentáltak a rendőrök.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen tartanak demonstratív közlekedésbiztonsági ellenőrzést a megye közútjain.

Az ellenőrzések célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése. A rendőrök sebességmérést is végeznek, valamint a legforgalmasabb kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken kiemelten ellenőrzik az elsőbbségadásra vonatkozó szabályok betartását.

A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai  a folyamatos ellenőrzések során az elmúlt héten több mint 100 járművezetőt dokumentáltak, és kezdeményeztek velük szemben eljárást sebességtúllépés miatt.

Kirívó eset is volt ezúttal, amikor az egyik gyorshajtó 90 km/h helyett 202 km/h sebességgel közlekedett Zalaegerszegen külterületén, a 76-os számú főúton.

1

Az elsőbbségadásra vonatkozó szabályok betartása a közúti közlekedés minden résztvevőjétől elvárt magatartás. A legsérülékenyebbek közülük a gyalogosok és a kerékpárosok, akiknek arra hívjuk fel a figyelmét, hogy a saját biztonságuk érdekében minden esetben nagy körültekintéssel győződjenek meg arról, hogy a jogosan elvárt elsőbbséget valóban meg is kapják-e.                

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.