Közlekedik a család Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2018. 06. 04., h - 12:13
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

34 család vett rész a vetélkedősorozat megyei elődöntőjén, Jászberényben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. június 2-án Jászberényben rendezte meg az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei elődöntőjét. A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos és balesetmentes közlekedés fontosságára. Emellett 2018 év a „Családok éve”, éppen ezért a rendőrség hangsúlyozza a szülői példamutató magatartás kiemelt szerepét és a család közösségnevelő erejét.

A versenyző családok KRESZ tesztlapokat töltöttek ki, elsősegélynyújtási feladatokat oldottak meg, a felnőttek vezetéstechnikai tudásukat mérték össze, még a gyermekek kerékpáros pályán mutatták meg ügyességüket.

 A verseny eredménye:

 I. helyezett: Baranyi család (Jászberény)

 II. helyezett: Vinis család (Karcag)

 III. helyezett: Fejes család (Jászberény)

A megmérettetés első helyezettje képviselheti a megyét a 2018. június 23-án és 24-én Heves, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megrendezésre kerülő országos döntőn.

A rendezvény végén valamennyi résztvevő család ajándékot vehetett át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságától.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Élet a reptéren

Amikor utoljára, még tavaly ősszel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jártunk, szinte teljesen kihalt volt.

 

Csúcsban kerekeznek

A magyar tenger nyugati szegletében, Keszthelyen és Hévízen is felkészültek a rendőrök a nyári idegenforgalmi csúcsszezonra.

 

Ittas járművezetés, baleset, baleset

Mezőkövesd közelében vezetett ittasan egy férfi, aki az út melletti árokba hajtott, majd az ennek következtében kialakult forgalmi torlódás során egy másik figyelmetlen sofőr is balesetet okozott.