Közlekedjünk óvatosabban!

2020. 01. 21., k - 13:47
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A közlekedési szabályok betartásával csökkenthető a balesetek száma.

Baranya megye közútjain a múlt héten 53 közlekedési baleset történt, amelyből 12 személyi sérüléssel járt, 41 pedig anyagi kárral végződött. A személyi sérüléses balesetek során összesen 21-en sérültek meg, 15 személy könnyebben, hatan súlyosan.  A balesetek közül egy esetben sem merült fel az ittasság gyanúja, azonban ebben az évben már három esetben okozott sérüléssel járó balesetet ittas állapotban lévő sofőr.

A személyi sérüléssel járó baleseteket figyelembe véve az elmúlt héten a legjellemzőbb baleseti ok ismét a gyorshajtás, az elsőbbség meg nem adása és a követési távolság be nem tartása volt.

Tekintettel az éjszakai fagyokra, reggelente még csúszósak lehetnek az utak, ezért közlekedjenek óvatosabban, csúcsidőben pedig megértőbben, türelmesebben. A közlekedésben mindenki részt vesz, autósok, kerékpárosok, gyalogosok. Közlekedésük során igyekezzenek megérteni egymás szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek! 

„… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.