KRESZ-Ovi Szigetváron

2020. 06. 30., k - 11:00
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A jövőben játékos formában ismerkedhetnek meg a gyerekek a különböző közlekedési szituációkkal a szigetvári Zöldmanó Óvodában.

Az együtt gondolkodás mindig meghozza gyümölcsét! A szigetvári Zöldmanó Óvodában helyi forrásokból és helyi közreműködőkkel valósulhatott meg a térség első mini KRESZ-Ovija.

A Szigetvári Rendőrkapitányság útmutatásával és a városgazdálkodás segítségével útburkolati jeleket festettek az óvoda udvarán lévő járdákra, alapítványi forrásból jelzőtáblákat vásároltak, így szeptemberben kezdetét veheti egy újfajta közlekedésbiztonsági oktatás az intézményben.

A fejlesztés átadására 2020. június 29-én került sor, amely során a KRESZ-pályát a gyerekek nagy örömmel vették birtokba. Az ovisok az újonnan vásárolt futóbiciklikkel és rollerekkel sok szabályt megtanulhatnak, és ezáltal biztonságosabbá válhatnak a hétköznapjaik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.

 

Szerb kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.