Lakó-pihenő övezetek közlekedésbiztonsági ellenőrzése Nyíregyházán

2018. 10. 11., cs - 12:49
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség a lakosság kérésére sebességmérést és az egyéb közlekedési szabályok betartását is fogja ellenőrizni.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályainak munkatársai megvizsgálták a lakosságtól érkezett jelzéseket, amelyek szerint Nyíregyháza lakó-pihenő övezeteiben a gépjárművezetők nem tartják be a kötelező sebességhatárt, a megengedettnél jelentősen gyorsabban közlekednek és gyakran az egyéb közlekedési szabályokat is - mint például a kötelező haladási irány követése - figyelmen kívül hagyják. A tapasztaltak alapján a közlekedők számíthatnak arra, hogy a lakosság kérésére a rendőrök sebességmérést fognak végezni, valamint fokozottan ellenőrzik az egyéb közlekedési szabályok betartását is Nyíregyháza lakó-pihenő övezeteiben.

A KRESZ kimondja, hogy lakó-pihenő övezetben járművel legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni. A járművezetőnek fokozottan ügyelnie kell a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságára. Különös tekintettel arra, hogy ha az úton nincs járda, a gyalogosok az utat teljes szélességében használhatják.

A rendőrség óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig és mindenhol tartsák be! Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával és a közlekedési szabályok mindenkori betartásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

…hogy mindenki hazaérjen!           


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Motorozzunk felelősséggel

A tavaszias időjárás beköszöntével egyre többen veszik elő a motorkerékpárokat. Már az első hétvégén történt sérüléses baleset Tolnában.