Lámpákkal, prizmákkal jutalmazták a rendőrök a szabályosan közlekedő kerékpárosokat és motorosokat

2021. 04. 08., cs - 08:09
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai baleset-megelőzési akció keretében állították meg az egy nyomvonalon haladókat.

A rendőrök 2021. április 7-én Győr több pontján ellenőrizték a motoros és kerékpáros-forgalmat. Az akció célja az volt, hogy a balesetek megelőzése érdekében felhívják a két keréken közlekedők figyelmét a közlekedési szabályok betartására, a kötelező tartozékok fontosságára, valamint a látni és látszani alapelv kiemelt szerepére. A motorosokat figyelmeztették arra, hogy saját életük, testi épségük megóvása érdekében használják az előírt védőfelszereléseket, az út- és időjárási viszonyoknak megfelelő sebességgel, fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Az egyenruhások elmondták az állampolgároknak azt is, hogy a biciklivel lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek, a kijelölt gyalogos átkelőhely előtt pedig minden esetben szálljanak le kétkerekűről, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről. Hangsúlyozták továbbá, hogy az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos, hogy megfelelően ki legyen világítva a járművük, és viseljenek láthatóságot segítő eszközöket.

Az akció során a rendőrök a szabálysértőket – az általuk elkövetett cselekmény súlyának megfelelően – szankcionálták, azonban a szabályosan közlekedők részére lámpákat, prizmákat osztottak ki.

 ….hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felismeri?

A debreceni rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.