Lassítson! Legyen BALESETMENTES a Nosztori!

2019. 12. 03., k - 16:32
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balesetek megelőzése érdekében a Balatonfüredi Rendőrkapitányság két figyelemfelhívó táblát helyezett ki a 73-as számú főúton.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság évek óta kiemelt feladatának tekinti, hogy az illetékességi területükön csökkentsék a közúti közlekedési balesetek számát. Az elmúlt időszakban azonban a 73-as számú főúton, a Csopaknál található Nosztori-völgy útszakaszán több személyi sérüléses közlekedési baleset történt. Ezután döntött úgy a rendőrség, hogy a helyi és a megyei balesetmegelőzési bizottsággal, valamint civil szervezetek támogatásával az érintett útszakaszon figyelemfelhívó táblákat helyez el. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság még 2019 tavaszán rajzpályázatot hirdetett a környék általános iskolái számára NO-STORY – Legyen BALESETMENTES a Nosztori! címmel, melynek célja olyan alkotások elkészítése volt, ami a mindennapok közlekedőit figyelmeztetik az érintett útszakasz veszélyeire. A rajzpályázat első helyezettjének, a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola hatodik osztályos tanulójának, Horváth Ákosnak a pályaműve került rá a táblákra, melyeket 2019. december 3-án 14 órai kezdettel sajtónyilvánosság előtt adtak át. A rendezvény előtt Regdon László rendőr ezredes, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság vezetője egy kerekasztal-beszélgetésre hívta össze a közlekedésrendészeti szakembereken kívül a közúti közlekedés biztonságáért felelős, illetve abban érintett további szervezetek képviselőit. Köszönetet mondott a megjelenteknek a táblák elkészítésében és azok kihelyezésében nyújtott segítségükért, támogatásukért. Hangsúlyozta, hogy a balesetek megelőzése továbbra is kiemelt feladatuk, és minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy a Balatonfüredi Rendőrkapitányság illetékességi területén minél kevesebb személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történjen. Felhívta továbbá a figyelmet a közúti közlekedési szabályok és a sebességhatárok betartásának fontosságára, hiszen sok baleset elkerülhető lenne, ha a járművezetők mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekednének.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Tompánál két illegális migráns jogellenesen próbált meg bejutni az ország területére.

 

Határsértő egy kamion alvázán

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.