Láthatósági eszközök sportoló diákoknak

2021. 11. 20., szo - 11:59
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a sötétedésbe nyúló edzésekről gyalogosan vagy kerékpárral hazatartó gyerekek láthatósága érdekében indított akciót a Látni és látszani kampány keretein belül.

Az őszi és téli hónapokban egyre rövidebbek a nappalok, ezért a tanítás után edzésre járó sportoló diákok már sötétben indulnak haza. Van aki kerékpárral, és van aki gyalogosan. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai a láthatóság fontosságát hangsúlyozva, a gyerekek balesetektől megóvása érdekében, a Látni és látszani kampány keretein belül akciót indított. Azokat a csapatokat, melynek tagjai szeretnének az esti sötétségben is láthatóvá válni különböző láthatósági eszközökkel ajándékozzák meg a szakemberek. Elsőként a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola U15 röplabda lánycsapata kapott lámpákat, fényvisszaverő karpántokat, ruházatra és táskára ragasztható matricákat. Az ajándékba kapott eszközöket a gyerekek azonnal magukra is helyezték, megmutatva ezzel számukra mennyire fontos a megfelelő láthatóság, és az annak hiánya miatt bekövetkezett balesetek megelőzése.  

A szakemberek a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság közösségi oldalán további csapatok jelentkezését várják, hogy különböző láthatósági eszközökkel megajándékozzák az ifjú sportolókat.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárták a bántalmazó nő ügyét

Minden előzetes szóváltás nélkül esett ivócimborájának egy 48 éves asszony. Az ütlegelésnél boxert használt, amit a kiérkező rendőrök lefoglaltak, és előállították a nőt. A súlyos testi sértés miatt folytatott eljárást befejezték a nyomozók és vádemelést javasolnak.