Látni és látszani Balatonfüreden

2020. 12. 04., p - 08:28
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a látás és a láthatóság fontosságára hívták fel a közlekedők figyelmét egy üzletközpont parkolójában.

A Látni és látszani elnevezésű kampány keretében baleset-megelőzési ellenőrzést tartottak a rendőrök Balatonfüreden, egy bevásárlóközpont parkolójában 2020. december 3-án, délután.

Télen jelentősen megváltoznak az időjárási körülmények, melyek komoly kihívás elé állítják a közúti közlekedésben résztvevőket. Nehezítik a közlekedést a köd, a pára vagy az esetleges havazás miatti korlátozott látási viszonyok, továbbá ónos esőtől, lecsapódó párától, jégtől, hótól csúszós úttest. A rendőrök hangsúlyozták a közlekedőknek, hogy nem elég látni, látszani is fontos, ezért kérték őket, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a láthatóságra. Lakott területen belül ne csak éjszaka, hanem nappal is kapcsolják fel a tompított fényszórót akkor, ha a látási viszonyok korlátozottak, erősen borult az idő, köd, eső, havazás miatt lecsökken a látótávolság. Tiszta időben pedig már a késő délutáni óráktól, szürkületben is használják a tompított világítást! A téli felkészülés jegyében a Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai speciális műszerrel ellenőrizték a fagyálló folyadék fagyáspontját is.

Az ellenőrzésben részt vevő gépkocsivezetők praktikus autós kiegészítőket, míg a velük utazó gyermekek a láthatóságot elősegítő használati eszközöket kaptak ajándékba a Balatonfüredi Rendőrkapitányságtól.

látni és látszani


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Önként jelentkezett

A rendőrkapitányságra önként ment be az a férfi, aki péntek este egy közlekedési baleset részese volt Debrecenben. A gyanú szerint a jármű vezetője megállás nélkül elhagyta a helyszínt.