Látni és látszani Heves megyében is

2019. 11. 05., k - 07:08
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A közlekedésbiztonsági kampányhoz csatlakozott szervizek és optikai szaküzletek díjmentes vizsgálatokkal várják a járművezetőket.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának Látni és látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampánya a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára.

Idén, 2019. október 22-én kezdődött és 2019. december 15-ig tart az országos akció, melynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművek láthatóságáért felelős alkatrészeket a kampányhoz csatlakozott szervizekben. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak.

A járművek célirányos átvizsgálásán túl lehetőség van az általános műszaki állapotára is kiterjedő vizsgálatra, továbbá emelkedett a kezdeményezésben résztvevő szervizek és optikák száma is. A kampány során kiemelt szerepet kap a szélvédők megfelelő állapotának ellenőrzése is.

Az év végéhez közeledve egyre inkább a csapadékos időjárás a jellemző, ezáltal az utak csúszóssá válnak és a látótávolság is lecsökken. Az őszi, téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek, továbbá fontos felhívni a figyelmet a járművek megfelelő felkészítésére.

Ehhez nyújt segítséget a Látni és látszani kampány, melyhez Heves megyében eddig két szerviz csatlakozott. Elérhetőségeik a www.latnieslatszani.hu oldalon megtalálhatóak.

A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a kampány ideje alatt heti kétszer, alkalmanként két órán át, az egri OMV benzinkúton (Mátyás Király u. 2.) ellenőrzi az oda érkezők járműveinek világítását, gumiabroncsát. valamint szélvédőjét. Akinél mindent rendben találnak, az autóillatosítót kap ajándékba.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam