Látni és látszani Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019. 11. 07., cs - 10:19
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A látást és a láthatóságot ellenőrizték egy szolnoki benzinkúton.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság ismét meghirdette a Látni és látszani 2019 közlekedési kampányát. A Jász-Nagykun Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság - példát mutatva - először a kollégák körében hívta fel a figyelmet a kampány céljára. Ennek keretében 2019. október 22-én Szolnokon, a megyei rendőr-főkapitányság épületének bejáratánál minden gyalogosan vagy kerékpárral érkező munkatársukat láthatósági mellénnyel és lámpaszettel ajándékozták meg.

A kampány következő lépéseként a baleset-megelőzési munkatársak hetente két alkalommal különböző üzemanyagtöltő állomásokra mennek, ahol a láthatósági vizsgálat és a járművek műszaki állapotának ellenőrzése mellett különböző, a láthatóságot elősegítő eszközöket osztanak. Első alkalommal 2019. november 6-án a reggeli órákban Szolnokon, a Dráva utcában lévő benzinkútra érkező gépjárművezetők figyelmét hívták fel a láthatóság fontosságára és a járművek megfelelő felkészítésére. Mindemellett a sofőröknek lehetőségük volt, hogy egy pár perces vizsgálattal a látásukat is ellenőriztessék.

Az akcióhoz csatlakozó optikák és benzinkutak a www.latnieslatszani.hu weboldalon nyomon követhetőek.

A Látni és látszani 2019 kampány 2019. október 22-től december 15-ig tart.

kk

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életet mentettek

A tűzből kísérték ki azt a helyi férfit a simontornyai rendőrök, aki motorját akarta kitolni az égő ház teraszáról.

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.