Látni és látszani kampány a nyugdíjas klubban

2019. 11. 08., p - 13:41
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a Pétfürdőn élő nyugdíjasok figyelmét hívták fel a látás és a láthatóság fontosságára.

A Pétfürdői Közösségi Házba szervezett nyugdíjasoknak szóló előadáson közlekedésbiztonsági tanácsokat hallgathattak meg az érdeklődők 2019. november 7-én délután. A Látni és látszani 2019 kampány keretén belül a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársa a megváltozott időjárási és útviszonyokra hívta fel a figyelmet, mert ezek miatt a gyalogosoknak és a járművezetőknek is fokozott veszélyhelyzettel kell számolniuk.

A gyalogosan és kerékpárral közlekedőknek saját testi épségük, biztonságuk érdekében fontos, hogy jól láthatóak legyenek. Korlátozott látási viszonyok között a sötét ruházat nehezen észlelhető, ezért a megelőzési előadó elmondta a résztvevőknek, hogy lehetőség szerint sötétben, esős időben viseljenek élénk színű, jól látható ruhadarabokat, vagy tegyenek táskájukra láthatóságot elősegítő eszközöket.

Külön hangsúlyozta a járművezetőknek, hogy mielőtt útnak indulnak, ellenőrizzék a jármű világító berendezéseinek az állapotát és működőképességét, a gumiabroncsok állapotát, a megfelelő nyomást, a bordázat mélységét, és ne feledkezzenek meg a téli gumi időben történő beszerzéséről és felszereléséről sem.

Az előadáson elhangzott, hogy balesetveszélyes a párás, jeges szélvédő, a nem megfelelő kilátás, ezért elindulás előtt a párát, a jeget el kell távolítani.

A projekt keretében az előadó arra ösztönözte az érdeklődőket, hogy gépjárművezetőként éljenek a felkínált lehetőséggel, és vizsgáltassák át az autójuk világító berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék a látásukat a kampányhoz csatlakozó szervizekben, optikákban. A programhoz tartozó, folyamatosan frissülő információkat a https://latnieslatszani.hu/ weboldalon találhatnak.

Az előadás végén a résztvevők páramentesítő kendőt kaptak ajándékba.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.