Látni és látszani – Készüljön fel Ön is a télre!

2020. 10. 22., cs - 07:45
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balesetmentes közlekedés érdekében tájékoztatták a gépjármű-tulajdonosokat a látás és a láthatóság kiemelt fontosságáról a veszprémi rendőrök.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a megyeszékhely határában, a 82-es számú úton tájékoztatták a járművezetőket a megváltozott látási viszonyok mellett a közlekedési veszélyekről 2020. október 20-án, délelőtt. A rendőrök felhívták a gépjárművezetők figyelmét a téli gumiabroncsok használatának előnyeire, valamint a sofőrök tájékoztatást kaptak a Látni és látszani elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányról is. A programhoz csatlakozó szervizben a gépjármű-tulajdonosok ingyenesen átvizsgáltathatják gépkocsijuk világítását, a jelzőberendezések és a levegőbefúvó ventilátorok működését. A szakemberek elvégzik a fényszórók magasság-beállítását, felmérik a gumiabroncsok állapotát és megvizsgálják az ablakmosó és törlő berendezések működését. A téli felkészülés jegyében speciális műszerrel ellenőrzik az akkumulátor állapotát és a fagyálló folyadék fagyáspontját.

A kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információk az esemény hivatalos weboldalán, a www.latnieslatszani.hu oldalon megtalálhatóak.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

Kamionban bújtak meg

Tompán három illegális migráns került elő egy tehergépjármű rakteréből.

 

Gyöngyösön rongált

A nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.