Látni és látszani! program Balatonalmádiban

2021. 11. 25., cs - 13:43
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A kampány jegyében folyamatosak a közúti ellenőrzések a Balatonalmádi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság által meghirdetett Látni és Látszani! elnevezésű közlekedésbiztonsági kampány keretében a Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. november 24-én délelőtt és késő délután is igazoltatták a közlekedőket Balatonalmádiban, a 71-es számú főúton.

A kampánnyal a gépjárművezetők figyelmét kívánják felhívni arra, hogy az őszi-téli időjárási viszonyok között a balesetveszélyes helyzetek elkerülésében jelentős szerepe van a gépkocsik műszaki állapotának, a világítóberendezések láthatóságának, a megváltozott út- és látási viszonyoknak. Az ellenőrzések során a gépjárművek világító berendezéseinek és a gumik állapotának ellenőrzése mellett a vezetők alkalmasságát is ellenőrizték a rendőrök.

Az akció kiterjedt a kerékpárral közlekedőkre is. A rendőrök elmondták a bicikliseknek többek között azt is, hogy kétkerekűvel közlekedve különösen fontos a láthatóság, ezért ajánlott a színes, feltűnő ruházat viselése, valamint a járművek megfelelő kivilágítása. Hangsúlyozták, hogy a fényvisszaverő mellény használata nemcsak hasznos, de lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén kötelező is.

A szabályosan közlekedő járművezetők láthatósági mellényt, valamint jégkaparót kaptak az igazoltató rendőröktől.

baleset-megelőzésA Balatonalmádi Rendőrkapitányság a kampány keretében december elejére tervezi a helyi általános iskolások láthatóságot elősegítő közlekedésbiztonsági kiegészítőkkel, fényvisszaverő karpántokkal és matricákkal történő ellátását, mellyel elősegíti a gyermekek biztonságos közlekedését.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem jutott messze

Az éj leple alatt próbált meglovasítani Fonyódról egy kerékpárt a 46 éves férfi, de a rendőrök már a város határában lekapcsolták.

 

Lezárt akta: A vendégseregben volt a tolvaj

Keresztelő utáni ebéden lopta meg az egyik meghívott a másikat, és még az ajándékot is eltette, amit korábban ő adott. A Solti Rendőrőrs nyomozói szabálysértési és büntetőeljárást is folytattak a 39 éves gyanúsítottal szemben.