Látni és látszani Tolnában is

2020. 10. 22., cs - 09:45
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Az idén is folytatódik az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának közlekedésbiztonsági kampánya.

Ősszel a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a sofőrök nem az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Ebben az időszakban a járművezetők egyik fontos felelőssége, hogy megfelelő műszaki állapotban levő gépjárművel vegyenek részt a közlekedésben. Ennek keretében szükséges a futómű, az akkumulátor, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése, a gumiabroncs szezonális cseréje, a jól működő ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó folyadék, a páramentesítő használata, illetve a jégkaparó és a jégoldó spray beszerzése.

Emellett lényeges az is, hogy a közlekedés résztvevői kellő figyelmet fordítsanak arra, hogy ne csak látszanak, hanem lássanak is. Ennek érdekében az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 2020. október 19-e és december 6-a között – immár nyolcadik alkalommal – hirdette meg a „Látni és látszani” közlekedésbiztonsági kampányt.

A program során arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel, és vizsgáltassák át az autójuk világító- és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék a látásukat. Mindezt térítésmentesen megtehetik a kampányhoz csatlakozott szervízekben és optikákban, valamint egy tankolás időtartama alatt az OMV egyes benzinkútjain is.

Az akcióra történő felhívás épít a társadalmi felelősségvállalásra is. A közlekedésbiztonság társadalmi ügy is. A baleset-megelőzés csak akkor lehet eredményes, ha fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri és tesz is érte. Legyen közös ügy az országos felelősségvállalás, a felelősség egymásért!

A baleset-megelőzési kampány Tolna megyében is kezdetét vette 2020. október 19-én. A Látni és látszani kampányhoz tartozó – folyamatosan frissülő – információk a www.latnieslatszani.hu-n megtalálhatóak.

Éljen a lehetőséggel, vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra,

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Tompán három illegális migráns került elő egy tehergépjármű rakteréből.