Legyél te is fekete öves!

2021. 11. 09., k - 13:28
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság teherautókon elhelyezett plakátokkal hívja fel a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága évek óta kiemelten kezeli a biztonsági öv használatának népszerűsítését és fokozását, ugyanis ez az egyik olyan fontos passzív biztonsági eszköz a gépjárművekben, amely képes csökkenteni egy-egy közúti közlekedési baleset esetén az esetlegesen bekövetkező személyi sérülés súlyossági fokát.

Az elmúlt tíz évben ugyan megfigyelhető némi javulás a biztonsági öv használati aránya tekintetében, azonban még mindig nagy számban találkozunk olyan gépjárművezetőkkel és utasokkal, akik életüket és testi épségüket kockáztatva, az ide vonatkozó szabályokat figyelmen kívül hagyva nem tesznek eleget a biztonsági öv használatra vonatkozó előírásoknak.

Annak érdekében, hogy ezen a téren további pozitív fejlődés történjen Balogh Tibor r. ezredes a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója és Varga József a K & V Nemzetközi Fuvarozó KFT igazgatója, közös sajtótájékoztatót tartott 2021. november 9-én délelőtt a cég gyöngyösi telephelyén. Az eseményen bemutatták azt a biztonsági öv használatának fontosságát hirdető plakátot, amelyet 30 tehergépjármű pótkocsijának hátsó ajtajára helyeztek el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Etil-heptedron és ADB-BUTINACA

A nagykátai nyomozók rajta ütöttek egy tápiósági páron, akik a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

 

A bűn nem kifizetődő

A szentesi rendőrök elfogtak egy internetes csalásokra szakosodott csoport négy tagját, akik a világhálón eladásra szánt tűzifát hirdettek, amelyek leszállítását a vételár kifizetése után a vásárlók részére nem teljesítették.

 

Alkalom szüli a tolvajt

Több százezer forintot lopott el a pultból, a VI. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Emlékeztették

Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.