Light Friday

2019. 11. 30., szo - 09:34
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Nagy érdeklődés kísérte a baleset-megelőzési akciót Veszprém megyében.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett Light Friday akciót Veszprém megyében összesen öt helyszínen hirdették meg 2019. november 29-én. A rendőrök láthatóságot elősegítő eszközöket, fényvisszaverő mellényeket, karpántokat, kerékpáros lámpákat adtak térítésmentesen a rendőrkapitányságokat felkereső érdeklődőknek. Emellett a megelőzési előadók felhívták a figyelmet a biztonságos közlekedés, a szabálykövető magatartás fontosságára, továbbá a téli időjárás miatt megváltozott közlekedési és látási viszonyokra is. Hangsúlyozták, hogy a balesetek egyik legfontosabb megelőzési tényezője a láthatóság és az észlelhetőség fokozása.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ugrani készült, megmentették

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei mentették meg annak a nőnek az életét, aki egy társasház lépcsőházi ablakában állva, végzetes lépésre szánta el magát.

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonkilenc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök huszonhét főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, két személyt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.