Megéri?

2021. 11. 24., sze - 11:09
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 48 órában hét ittas járművezetőt is elfogtak a Tolna megyei rendőrök. Ketten közülük balesetet is okoztak.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy személygépkocsi vezetője közlekedett 2021. november 23- án reggel Szekszárdon a Holub utcában. A sofőr egy villanyoszlopnak ütközött. Munkatársaink az autó vezetőjét megszondáztatták, mely pozitív értéket mutatott. A 65 éves szekszárdi férfit további mintavételre előállították, és a jogosítványát is elvették. Vele szemben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

kép

Néhány órával később egy 27 éves helyi férfi közlekedett Pakson egy Seat Cordobával. A sofőr az Alkotók útja felől az Újtemplom út irányába akart jobbra kanyarodni, de autója felett elvesztette uralmát, és az útpadkának ütközött. A jármű vezetőjét megszondáztatták, mely nagyon magas értéket mutatott. A férfit további mintavételre előállították, mely megerősítette az ittasság gyanúját. A paksi rendőrök a sofőrrel szemben büntetőeljárást indítanak ittas járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt, az ő vezetői engedélyét is bevonták.

kép

Fenti két eseten túl kollégáink az elmúlt két napban további öt járművezetővel szemben indítottak eljárást ittas járművezetés miatt.

Ne feledjék, aki ittasan gépi meghajtású járművet vezet, akár több százezer forintos bírságra és járművezetéstől eltiltásra is számíthat! Az ittas vezetés mint tudjuk, számos kockázatot rejt magában. Aki alkoholos ital fogyasztása után ül volán mögé, nem csak saját, hanem mások életét is kockára teszi. Alkoholfogyasztás után veszélyes vezetni, ne döntsenek felelőtlenül! Olykor nem a büntetőeljárás a legnagyobb büntetés, hanem az ittas vezetés miatt bekövetkező esetleges tragédia, személyi sérülés, illetve anyagi kár. A rendőrség ezért kéri a járművezetőket, hogy tartsák be a szabályokat, és sose üljenek ittasan volán mögé!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vége a helyszínelésnek

Zavartalan a forgalom a Tatabánya lakott területén kívül történt halálos baleset helyszínén.

 

Halálos baleset Tatabányán

Két személygépkocsi ütközött össze Tatabánya lakott területén kívül. Az egyik autó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

 

Vitte a fát, meg a motort is

A rudabányai rendőrök lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rönkfát próbált lopni, és egy segédmotor-kerékpárt pedig el is tulajdonított. A motort a rendőrök megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának.