Megkezdődött a Kerékpáros Iskola Kupa országos döntője Nyíregyházán

2019. 05. 07., k - 15:33
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Három napon át mérik össze tudásukat a döntőbe jutott diákok.

Idén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezte meg a Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjét 2019. május 7. és május 9. között Nyíregyházán. A megmérettetésre az ország valamennyi megyéjéből és Budapestről érkeztek diákok. Az eseményen a megyei fordulókon legjobb eredményt elérő 40 általános iskolai felső tagozatos tanuló vesz részt. A mindent eldöntő megmérettetésen a versenyzők először KRESZ elméleti, majd kerékpáros ügyességi feladatokban mérik össze tudásukat. Megyénket a nyírcsaholyi általános iskola tanulói képviselik.

A háromnapos rendezvény több nyíregyházi helyszínen zajlik, de a megnyitójának, zárásának, valamint egyes versenyfeladatok lebonyolításának is a Nyíregyházi Egyetem ad otthont. A 2019. május 7-ei ünnepélyes megnyitón Farkas József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta, hogy a verseny célja a gyerekek közlekedésbiztonságának fokozása és a közlekedési ismereteik bővítése. A rendezvényen Baracsi Endre, a Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében elmondta, hogy a város elkötelezett a gyerekek biztonságos közlekedésre nevelésében. A versenyt hivatalosan Óberling József r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, egyben az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság ügyvezető elnöke nyitotta meg. Az ünnepélyes megnyitó után a diákok azonnal ringbe szálltak, hogy az elméleti feladatok megoldásán keresztül bizonyítsák felkészültségüket. 

A Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjének eredményhirdetésére a Nyíregyházi Egyetemen 2019. május 9-én kerül sor.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Telhetetlen volt a csaló

Az egyenruhások fogták el azt a 36 éves nőt, aki közel másfél millió forint készpénzt csalt ki egy szekszárdi nőtől.

 

Forgalomterelés a 42-es számú főúton

Megnövekedett a határátlépés és a várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.

 

Rendőrkézen a tolvaj és az orgazda

A szegedi rendőrök elfogtak egy 32 éves férfit, aki eltulajdonított egy számítógépet a város egyik közintézményéből. A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 29 éves férfit is, aki a gépet megvásárolta. Lopás, valamint orgazdaság miatt indult büntetőeljárás.