Megkezdődött a Kerékpáros Iskola Kupa országos döntője Nyíregyházán

2019. 05. 07., k - 15:33
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Három napon át mérik össze tudásukat a döntőbe jutott diákok.

Idén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezte meg a Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjét 2019. május 7. és május 9. között Nyíregyházán. A megmérettetésre az ország valamennyi megyéjéből és Budapestről érkeztek diákok. Az eseményen a megyei fordulókon legjobb eredményt elérő 40 általános iskolai felső tagozatos tanuló vesz részt. A mindent eldöntő megmérettetésen a versenyzők először KRESZ elméleti, majd kerékpáros ügyességi feladatokban mérik össze tudásukat. Megyénket a nyírcsaholyi általános iskola tanulói képviselik.

A háromnapos rendezvény több nyíregyházi helyszínen zajlik, de a megnyitójának, zárásának, valamint egyes versenyfeladatok lebonyolításának is a Nyíregyházi Egyetem ad otthont. A 2019. május 7-ei ünnepélyes megnyitón Farkas József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta, hogy a verseny célja a gyerekek közlekedésbiztonságának fokozása és a közlekedési ismereteik bővítése. A rendezvényen Baracsi Endre, a Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében elmondta, hogy a város elkötelezett a gyerekek biztonságos közlekedésre nevelésében. A versenyt hivatalosan Óberling József r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, egyben az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság ügyvezető elnöke nyitotta meg. Az ünnepélyes megnyitó után a diákok azonnal ringbe szálltak, hogy az elméleti feladatok megoldásán keresztül bizonyítsák felkészültségüket. 

A Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjének eredményhirdetésére a Nyíregyházi Egyetemen 2019. május 9-én kerül sor.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Tompánál két illegális migráns jogellenesen próbált meg bejutni az ország területére.

 

Határsértő egy kamion alvázán

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.