Ne az alkohol vezessen…

2020. 04. 06., h - 10:02
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Sérülést is okozott az ittas vezetés Baranyában.

Baranya megye közútjain 2020. március 30-a és április 5-e között összesen 25 közlekedési baleset történt, amelyből 23 anyagi káros volt, kettő pedig személyi sérüléssel járt. Az egyik sérüléssel járó baleset könnyű, míg a másik súlyos sérüléssel végződött, ezekben a balesetekben ketten sérültek meg. Mindkét balesetnél felmerült az ittasság gyanúja. Az idei évben már 11 esetben okozott sérüléses balesetet ittas járművezető.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Fontos hangsúlyozni, hogy a kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít; az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki (észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása stb.), amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

„… hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bilincsben a kerékpártolvaj

A pilisvörösvári rendőrök elfogták azt a 47 éves budapesti férfit, aki az elmúlt időszakban három bringát is elkötött Solymáron.