Ne bújócskázzunk, a holttér nem játék!

2020. 06. 22., h - 11:27
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelemfelhívó matrica került több helyi járatú buszra is.

Cegléd Városi Baleset-megelőzési Bizottsága, a Volánbusz Zrt. együttműködésével és a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság támogatásával 2020. június 18-án Cegléd városban öt helyi járatú autóbuszra helyezett ki figyelemfelkeltő matricákat.

A tavasszal megnövekvő kerékpáros forgalom, növeli a kockázatát a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleseteknek. A figyelemfelhívó matricákat a kerékpárosok az autóbuszok után haladva jól láthatják, a felhívásnak köszönhetően pedig a kerékpárosok nem haladnak el a nagyobb járművek mellett, és számítanak arra, hogy nem mindenhol láthatóak.

A jármű formáiból és kialakításaiból egyértelműen kikövetkeztethető, hogy a sofőr nem lát mindenhova, tehát ez esetben a holttérrel fokozottan számolni kell. A sofőr hol látja, hol nem a kerékpárost egy úgynevezett bújócska alakul ki köztük, amely nagyon veszélyes lehet.

...hogy mindenki hazaérjen!

1

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szeged külterületén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértők Ásotthalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 21 migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Baleset az M7-es autópályán

Pázmánd térségében, a Balaton felé vezető oldalon két gépjármű ütközött össze, ezért lassú haladásra és torlódásra számítsanak a gépkocsivezetők!