Ne csak szemmel ellenőrizzük a gumik állapotát!

2020. 06. 24., sze - 17:16
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az ORFK-OBB és a Continental közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy nyáron is kiemelt figyelmet kell fordítani a szezonnak megfelelő gumiabroncsok használatára, azok állapotára. Június első hetében a rendőrök közúti ellenőrzéseket tartanak.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) célzott közúti ellenőrzései június 26-án indulnak el Pest megyében és június 29-én Budapesten. Az ellenőrzések célja, hogy felhívjuk a figyelmet az évszaknak megfelelő, optimális profilmélységgel és nyomással rendelkező gumiabroncsok használatára.

Azok az ellenőrzésen átesett autósok, akiknél mindent rendben találtak a rendőrök, a Continental munkatársaitól kedvezményre jogosító utalványt kapnak. 

Tévedés, hogy nyáron jó a téli gumi is.

A melegebb évszakban a téli abroncsok fékútja jelentősen megnő, irányíthatóságuk pedig rosszabb, mint a nyári gumiabroncsoké. A téli gumi meleg időben jóval erősebben deformálódik, így nyáron sokkal kevésbé biztonságos. A gumik cseréje mindenképpen indokolt.

Hosszabb út vagy nyaralás előtt ajánlott egy alapos műszaki átnézés is: az olajszintet, a fékeket, az akkumulátort, a lámpákat, a hűtőfolyadékot, és az ablaktörlőket, valamint az ablaktörlő folyadékot is érdemes leellenőriztetni, amit akár gyorsszervizben is megtehetünk.

..., hogy mindenki hazaérjen! 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam