Ne mobilozzon vezetés közben!

2018. 12. 05., sze - 14:50
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós kisfilmmel hívja fel a figyelmet arra, hogy milyen beláthatatlan következményei lehetnek egy pillanatnyi figyelmetlenségnek.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. december 5-én délután sajtótájékoztató keretében mutatta be saját készítésű baleset-megelőzési kisfilmjét, amely a mobiltelefon vezetés közbeni használatának veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Az eseményen részt vett dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Kaposvári Károly r. alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, továbbá Závodszky Noémi és Tűzkő Sándor színművészek, a videó főszereplői is.

 

...

 

Az autóvezetés már önmagában is egy rendkívüli koncentrációt igénylő tevékenység, amely mellett komoly veszélyforrásként jelentkezik a közlekedés közbeni mobilhasználat. A telefonálók reakcióideje jelentősen hosszabb lehet, a figyelmük pedig vitathatatlanul megoszlik, sőt esetenként teljesen elvonódik.

A KRESZ rendelkezései alapján a kézben tartott mobiltelefon használata sem a gépjárművezetők, sem a kerékpárosok számára nem megengedett, ennek ellenére gyakran tapasztalható szabálytalanság nemcsak a fiatalok körében, hanem valamennyi korosztálynál.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is kéri a gépkocsivezetőket, hogy tartsák be az előírásokat, ne sodorják veszélybe magukat és a közlekedés többi résztvevőjét!  

Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg vagy veszítsék életüket az utakon.

… hogy mindenki hazaérjen!

 

...

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két kamion, nyolc határsértő

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.