Nyárból az őszbe

2020. 09. 18., p - 10:22
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy legyenek figyelmesebbek, előzékenyebbek a megszokottnál, és mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessék járműveiket!

Az ősziesebb időjárás közeledtével a közúti közlekedésben résztvevők részéről még fokozottabb odafigyelésre van szükség. Az időjárás-változás hatásai a közlekedőket sem kímélik. Egyeseknél lassulnak a reflexek és csökken a koncentrálóképesség, míg másoknál fokozódó ingerlékenységet válthat ki.

Felhívjuk a gyalogosan közlekedők figyelmét, hogy csak a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen lépjenek az úttestre, ott is csak azután, hogy zöldre váltott a lámpa. Ahol nincs forgalomirányító jelzőlámpa, ott szabályos körülnézés után kezdjék meg az átkelést, féktávolságon belül, váratlanul, takarásból kilépve soha! Az egyre korábbi sötétedésre való tekintettel kérjük, hogy fordítsanak fokozott figyelmet láthatóságukra, hiszen biztonságunkért mi magunk tehetünk a legtöbbet!

Motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral és személygépjárművel közlekedve a legnagyobb ellenség a nedves úttest. Mindig tartsák be a sebességhatárokat, haladjanak az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelő sebességgel, valamint még nagyobb körültekintéssel végezzék a kockázatosabb manővereket, például az előzést. Az őszi közlekedésben nagy veszélyt jelentenek az úttestre lehullott falevelek is, amelyektől az út síkossá válhat. Ha helytelenül választják meg sebességüket, akkor az a kanyarban könnyen megcsúszáshoz vezethet. A gépjárművek vezetői a megcsúszást lassúbb tempóval, az esetleges balesetet pedig nagyobb követési távolság tartásával, még odafigyelőbb, körültekintőbb vezetéssel kerülhetik el. 

Vigyázzanak magukra és egymásra, akár gépjárművel, gyalogosan vagy utasként vesznek részt a közlekedésben!

 

„… hogy mindenki hazaérjen!” 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

Kamionban bújtak meg

Tompán három illegális migráns került elő egy tehergépjármű rakteréből.