Nyílt nap a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányságon

2018. 05. 12., szo - 09:02
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság prevenciós délelőttöt tartott óvodás és kisiskolás gyerekek részére Szolnokon.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság - közösen a Hortobágyi Nemzeti Parkkal, az Országos Mentőszolgálattal, valamint a katasztrófavédelem munkatársaival – 2018. május 11-én délelőtt nyílt napot rendezett óvodások és kisiskolások részére Szolnokon.

 

A programon a gyerekek egy megelőzési kisfilm megtekintése után, a víziközlekedés szabályairól, a fürdőzés veszélyeiről, valamint a testi épségük megóvása érdekében használatos és ajánlatos felszerelésekről kaptak felvilágosítást.

A rendezvényen a társszervek is bemutatták munkájukat és a technikai eszközeiket.

 

A résztvevők a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság szolgálati kisgéphajóin utazva gyakorlatban is elsajátíthatták, hogyan kell a víziközlekedés során a járműben a vízen való tartózkodás magatartási szabályait betartani.

 

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság szabadvizi fürdőzésre és a víziközlekedésre vonatkozó ajánlásai:

Szabadvizek mentén a legbiztonságosabb a kijelölt fürdőhelyen történő fürdőzés. Ezeket a helyeket szakemberek választják és jelölik ki. Itt vannak meg a feltételek, amelyek lehetővé teszik – szükség esetén – a gyors mentést. Azonban ezeken a helyeken is ügyelni kell, hogy csak a fürdőhelyet kijelölő bóják között történjen a fürdőzés.

Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben.

Az úszógumi használatánál figyelembe kell venni - mivel egységes méretben készülnek -, hogy ha nem megfelelő átmérőjű, akkor a használója könnyen kicsúszhat belőle, ha pedig túl szoros, felbillenés esetén fizikailag nehéz a megfelelő testhelyzet újbóli felvétele, ezért ez könnyen végzetessé válhat. A karúszó nem nyújt megfelelő biztonságot!

Az úszni nem tudó gyermekeknek mindenféleképp, de a jól úszóknak is célszerű a mentőmellény vagy mentő-gallér használata vízijárműben utazáskor.

Kérjük, vigyázzanak a saját és gyermekeik életére, testi épségére és tartsák be a biztonsági szabályokat!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.