Óriásplakátokkal a balesetek ellen

2020. 06. 30., k - 02:25
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Balesetmegelőzési Bizottság óriásplakátok kihelyezésével hívja fel a közlekedők figyelmét a szabályok betartására.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a 85-ös számú főúton, több helyszínen helyezett ki a korábbi években baleset-megelőzési célzattal óriásplakátokat, amelyeknek cseréje az időjárás viszontagságai miatt szükségessé vált. A megújított formájú prevenciós hirdetmények kihelyezését 2020. június 29-én fejezték be a rendőrség által megbízott szakemberek. A rendőrök az új felületeken feltűnőbb színekkel igyekeztek felhívni az erre közlekedő gépjárművezetők figyelmét az alapvető szabályokra, köztük a sebességhatárok betartására, illetve a passzív biztonsági eszközök használatára. A főút megyei szakaszán látható plakátok kihelyezésében az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a kész plakátterveik átadásával segítette a megyei rendőr-főkapitányság prevenciós törekvéseinek megvalósítását. A rendőrség reméli, hogy a plakátok segítségével, valamint a járművezetők együttműködésével közösen sikerül elérni, hogy egyre kevesebben szenvedjenek balesetet, illetve sérüljenek meg közlekedésük során.

1

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendőrkézen a színesfémtolvajok

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot abban az ügyében, amelyben az eljárás adatai szerint három férfi több mint kettőezer-ötszáz kilogramm rézkábelt tulajdonított el.

 

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem. Menekülés közben több szabályszegést is elkövetett, végül balesetet szenvedett. A járműben tartózkodó három személy ezután is menekülni akart, végül az egyenruhások elfogták őket.