Összehangoltan a biztonságos téli közlekedésért

2019. 11. 09., szo - 10:24
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Sajtótájékoztatót tartottak a Somogy Megyei Védelmi Bizottság képviselői.

A Somogy Megyei Védelmi Bizottság tagjai 2019. november 8-án tartottak sajtótájékoztatót a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatóságának Kaposvári Mérnökségén, ahol az együttműködő szervek részéről Vetési Bernadett, a Somogy Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Pungor János r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes, Wéber Antal tű. dandártábornok, Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Németh Zsolt, Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy megyei igazgatója vettek részt.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a bizottság koordinálásával az együttműködő szervek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a felmerülő kockázatokat minimalizálják, és a lakosság a lehető legkevesebbet érzékeljen a rendkívüli téli időjárás okozta nehézségekből. Ugyanakkor a viszontagságok kezelése csak akkor működik jól, ha valamennyi szereplő, köztük a közlekedésben részvevők is figyelemmel vannak egymásra. A téli időszakban is elsőrendű a látni és látszani elv, így fontos, hogy mindenki csak megfelelően felkészített műszaki állapotú járművel vegyen részt a forgalomban.

A sajtótájékoztatót követően az együttműködő szervezetek vezetői és a média képviselői szemügyre vehették a téli időszakban bevethető járműveket is.

Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.