Őszi-téli átállást segítő közlekedésbiztonsági akció Nyíregyházán

2021. 10. 10., v - 07:41
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Idén is népszerű volt a program, amelyen 63 személygépkocsi műszaki állapotát vizsgálták meg ingyenesen a szakemberek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és a Nemzeti Közlekedési Hatóság 2021. október 9-én rendezték meg az őszi-téli átállást segítő közlekedésbiztonsági akciójukat Nyíregyházán, a Nyír Pláza bevásárlóközpont parkolójában.

A szakemberek 63 személygépkocsi műszaki állapotát vizsgálták meg, köztük 25 olyan gépkocsit, amely a jelenlegi állapotában nem felelne meg a műszaki vizsgán. A közúti közlekedésre teljesen alkalmatlannak minősítettek 9 személygépkocsit.

Jellemzően a fékberendezés nem megfelelő állapota miatt kapták a járművek az alkalmatlan minősítést, ami az egyik legbalesetveszélyesebb meghibásodás.

Kirívó eset is volt, egy Mercedes típusú autóból éppen a fékpadon folyt el a fékolaj, így a fékhatás teljesen megszűnt. A járművezető később unokáival indult volna kirándulni, jól tette, hogy előtte az átvizsgálás mellett döntött, így talán egy balesetet sikerült megelőzni. Hiszen a jármű tulajdonosát kollégáink nem engedték tovább, szerelőt kellett hívnia, aki elszállította a járművét.

Az ingyenes átvizsgáláson nem kaptak bírságot azok, akiknek a járműjével akadtak gondok, hiszen a baleset-megelőzés volt a cél, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a biztonságos, balesetmentes közúti közlekedés egyik alapvető tényezője, hogy megfelelő műszaki állapotban lèvő gépjárművek vegyenek részt a forgalomban.

A szombati program része volt a BikeSafe kerékpár regisztráció is, amely ezúttal kiegészült azzal, hogy a nyilvántartásba vett kétkerekűeket ingyenesen felszerelték kollégáink kötelező tartozékokkal, elsősorban világító eszközökkel, prizmákkal, amelyeknek a korai sötétedés idején kiemelt szerepe van.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam