Óvjuk a gyalogosokat!

2019. 12. 03., k - 16:56
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szolnoki Rendőrkapitányság megelőzési szakemberei fontos tanácsokat fogalmaznak meg a gyalogosok védelme érdekében.

Az elmúlt időszakban több gyalogost ért baleset Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Legutóbb Szolnokon és Rákócziújfaluban gyermekek is megsérültek a baleset során. A megyeszékhelyen egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütöttek el egy anyukát gyermekével együtt, akik - az elsődleges orvosi vélemények alapján - életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Rákócziújfaluban szintén  gyalogos-átkelőhelyen történt a baleset, ott a gyermek horzsolásokkal megúszta az esést.

Az őszi és téli hónapokban sajnálatos módon sok gyalogost ütnek el a közutakon. Ezek hátterében mindig emberi hiba áll, mint gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása és figyelmetlenség. Az ilyen jellegű balesetek szabálykövető magatartással és az emberi hibák kiküszöbölésével megelőzhetők lennének.

A téli időszakban a nappali világosság időtartama jelentősen lecsökken, valamint a hó és az ónos eső is megnehezítik a járműből való kilátást. A gyalogosok észlelését tovább nehezíti a csapadéktól csillogó útburkolat, a folyamatosan működő ablaktörlő, a jégtől kellően meg nem tisztított szélvédők, és azok párásodása. A szürke, vagy sötét tónusú ruházat viselése is veszélyforrás lehet.  

Ne feledjék! A gyalogosok a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői. Elütésük során szinte kivétel nélkül megsérülnek, ezért kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk rájuk.

A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal, kellő körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, hogy eleget tudjanak tenni elsőbbségadási kötelezettségüknek!

 

 ...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hét határsértőt fogtak el a rendőrök Battonya közelében

A hét külföldi közül ketten szomáliai, öten pedig iraki állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállítják őket.