Óvodába látogattak a marcali rendőrök

2021. 09. 24., p - 07:25
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Gyermekeknek tartottak baleset-megelőzési foglalkozást.

A Marcali Rendőrkapitányság munkatársai 2021. szeptember 23-án a Tapsonyi Község Önkormányzat Óvodájának növendékeit látogatták meg. A foglalkozás során a gyermekek játékos formában ismerkedhettek meg a biztonságos közlekedés alapjaival, a közlekedési táblákkal, hallhattak a „Signal For Help” segélykérő jelzésről és a 112-es segélyhívó szám használatáról.

Az előadás végén a gyerekek a rendőrautót is birtokukba vehették.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a szülők figyelmét:

  • Magyarázzák el gyermekeiknek, hogy ki az idegen személy számukra!
  • Beszélgessenek gyermekeikkel arról, hogy idegenekkel ne álljanak szóba és ne fogadjanak el tőlük semmit!
  • Tanítsák meg gyermekeiket arra, ha közterületen, üzletekben, bevásárlóközpontokban, rendezvényeken eltávolodnak vagy leszakadnak a szülőktől, mindenképpen tudják az adataikat, és azt is, hogy kérjék megbízható felnőtt – biztonsági szolgálat, rendőr, mentő, tűzoltó – segítségét!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!