Óvodai baleset-megelőzés

2019. 10. 05., szo - 08:34
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A tapolcai rendőrök a biztonságos közlekedésre tanították a gyulakeszi óvodásokat.

A Tapolcai Rendőrkapitányság és a helyi polgárőrség munkatársai a Gyulakeszi Százszorszép Óvodában tartottak baleset-megelőzési előadást a növendékeknek 2019. október 3-án délelőtt.

A rendőrök és a polgárőrök hangsúlyozták a gyermekeknek, hogy gyalogosan a járdán kell közlekedniük. Ha nincs járda, csak akkor haladhatnak az úttest melletti útpadkán vagy ennek hiányában az úttest szélén, lehetőleg a bal oldalon. Felhívták a figyelmüket, hogy amennyiben van a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely, azon kell átkelniük az út túloldalára. Áthaladás előtt mindig figyelmesen nézzenek körül, mielőtt lelépnek az úttestre!

Az előadáson szóba kerültek a gépkocsiban történő utazás szabályai is, amelynek során a gyermekbiztonsági rendszer és a biztonsági öv használatának fontosságát emelték ki az előadók.

A program végén az óvodások megtekinthették az egyik szolgálati járőrkutya játékos gyakorlatát gazdája vezetésével, majd az előadók a rendőrök és a polgárőrök munkájáról beszélgettek a gyermekekkel.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Leintették a rendőröket

Egy járókelő kért segítséget a pilisvörösvári körzeti megbízottaktól, akik a mentők érkezéséig újraélesztettek egy sérült, eszméletlen férfit.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 73 határsértő Csongrád-Csanád megyében szombaton. A rendőrök 48 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 személyt elfogtak, 30 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Lezárt akta: nem adott elsőbbséget

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfivel szemben, aki közlekedési szabályt szegett, és ezért egy motoros megsérült.

 

Határsértőket tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.