Óvodai baleset-megelőzés

2019. 10. 05., szo - 08:34
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A tapolcai rendőrök a biztonságos közlekedésre tanították a gyulakeszi óvodásokat.

A Tapolcai Rendőrkapitányság és a helyi polgárőrség munkatársai a Gyulakeszi Százszorszép Óvodában tartottak baleset-megelőzési előadást a növendékeknek 2019. október 3-án délelőtt.

A rendőrök és a polgárőrök hangsúlyozták a gyermekeknek, hogy gyalogosan a járdán kell közlekedniük. Ha nincs járda, csak akkor haladhatnak az úttest melletti útpadkán vagy ennek hiányában az úttest szélén, lehetőleg a bal oldalon. Felhívták a figyelmüket, hogy amennyiben van a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely, azon kell átkelniük az út túloldalára. Áthaladás előtt mindig figyelmesen nézzenek körül, mielőtt lelépnek az úttestre!

Az előadáson szóba kerültek a gépkocsiban történő utazás szabályai is, amelynek során a gyermekbiztonsági rendszer és a biztonsági öv használatának fontosságát emelték ki az előadók.

A program végén az óvodások megtekinthették az egyik szolgálati járőrkutya játékos gyakorlatát gazdája vezetésével, majd az előadók a rendőrök és a polgárőrök munkájáról beszélgettek a gyermekekkel.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

 

Ittasan vezetett

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

3,5 tonna helyett 9 tonna

Az Ártándon megállított külföldi sofőr túlsúlyos járműszerelvénnyel közlekedett. A rendőrök vele szemben szabálysértési eljárást indítottak.