Padlómatricák a biztonságért

2020. 01. 22., sze - 09:11
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ittas járművezetés ellen és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. támogatásával a megye több élelmiszerboltjába helyezett el veszélyre intő matricákat.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy Magyarországon még mindig jelentős számban fordul elő, hogy a járművezetők ittasan ülnek volán mögé, ezzel is megnövelve a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.-vel közösen kampányt indított, amelyben az ittas járművezetés veszélyeire hívják fel a figyelmet. Nyolc Veszprém megyei város 31 élelmiszerboltjában helyeztek el lépésálló padlómatricákat az alkoholos italokat tartalmazó polcok előtt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja járművezetők figyelmét, hogy az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is! Az ittas járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Sportfelszerelésekkel üzletelt, többeket becsapott

Csalással gyanúsít a rendőrség egy békéscsabai férfit, mert az ellene indult nyomozás adatai szerint országszerte károsított meg sportegyesületeket, klubokat. Az ügy vizsgálata befejeződött.

 

Lökhárító mögé rejtett marihuána

A budapesti felderítők befejezték annak a szerb férfinek az ügyét, aki az autójába rejtve közel 40 millió forint értékű kábítószert hozott Budapestre.

 

Tetten érte a tulaj

A debreceni rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy gépkocsiból akart lopni.