Prevencióval a tragédiák elkerüléséért

2020. 02. 05., sze - 11:10
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a Magyar Közút Zrt-vel közös projektet indított el a 81-es számú főúton, a balesetek megelőzése érdekében.

Győr-Moson-Sopron megyében, a 81-es számú főúton, a megyehatár és Győr között több halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset is történt az elmúlt évben.  Ezekben a tragikus esetekben összesen 13 embertársunk vesztette életét, volt olyan baleset, amelyben egyszerre heten haltak meg. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Magyar Közúttal közös prevenciós programsorozatot kezdett el a tavalyi évben a balesetek megelőzése érdekében. Ennek eddig megvalósult program elemei az alábbiak voltak:

  • Elsőként egy több méteres transzparenset állítottak ki a tragédiák helyszínének közelébe, amely a sebességtúllépés veszélyeire hívja fel a közlekedők figyelmét.
  • Ezzel szinte egy időben „Előzni tilos!” táblát helyeztek ki, illetve záróvonal felfestésével igyekeztek rábírni az erre közlekedő gépjárművezetőket, a szabályoknak megfelelő, figyelmesebb vezetésre.
  • Az elmúlt hónapokban rendszeres sebesség-ellenőrzést végeztek a balesetekkel érintett útszakaszon.

A projekt következő eleme – a 90 km/h sebességhatárra figyelmeztető tábla - 2020. február 5-én délelőtt, a megjelent média képviselőinek jelenlétében került végleges helyére. Ennek a programelemnek a szerepe, hogy az adott sebességhatárt meghaladó gépkocsivezetőt, villogó fénnyel figyelmeztesse a szabályok betartására.

„…hogy mindenki hazaérjen!”   Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kocsifeltörők a strandoknál

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken.

 

Vizsgán a lovasok

A lovas járőrök tanfolyamán részt vevők elérkeztek a II. vizsgához. A megjelent elöljárók is növelték a vizsga­drukkot: Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnoka és Nagy György ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. Az átrendelő szervek képviseletében Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala, Vereckei Csaba Iván dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője érkezett.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.