Rendőrök két keréken

2020. 04. 08., sze - 10:38
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Motoros rendőrök is vigyázzák a közlekedés biztonságát Jász-Nagykun-Szolnok megye közútjain.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei a tavaszi időjárás beköszöntével megkezdték forgalomellenőrző tevékenységüket a megye közútjain. A héten már több alkalommal tartottak közlekedésbiztonsági célú ellenőrzést, leginkább Szolnok bel- és külterületén, illetve a 4-es számú főúton.

Kiemelt feladatuk – a preventív jelenléten túl – a szabálysértők azonnali kiszűrése, a közlekedésbiztonság növelése, a balesetek megelőzése a megye közútjain. Megjelenésük várható a balesetileg frekventált főutakon és a nagyobb városok belterületi szakaszain.

Motoros kollégáink odafigyelnek a közúton közlekedő motorostársaikra, hogy rendeltetésszerűen használják a kötelezően előírt védőeszközöket, tartsák be a rájuk vonatkozó KRESZ rendelkezéseket, különösen a sebességhatárokat és az előzési szabályokat. Kiemelt figyelmet fordítanak továbbá az ittas járművezetők, valamint a jelenlegi járványügyi helyzetben a cél nélküli élménymotorozók kiszűrésére.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.