Rendőrző Bóbiták

2019. 04. 13., szo - 12:25
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti óvodások játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek ismét a rendőrség munkájával, a rendőrök hétköznapjaival, a közlekedési szabályokkal és a 112-es segélyhívó számmal.

 

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Rendőrző Bóbiták elnevezésű programot a Ferenczy Ida Óvoda Árpádvárosi Csigabiba Óvodájában. A szervezők célja évről évre az, hogy a gyerekek  játékos feladatokon keresztül ismerkedhessenek meg a rendőri hivatással, a közlekedési szabályokkal, táblákkal, illetve a 112-es segélyhívó számmal.

Több óvoda gyermekei csoportokban mérték össze tudásukat az Ovi-Rendőr nap keretében. A baleset- és bűnmegelőzés köré szerveződött állomásokon a kicsik közelebb kerülhettek a rendőri hivatáshoz. A résztvevők bemutatták az apróságoknak az egyenruhát és tartozékait, a bilincset, a gumibotot, a vállalkozóbb szelleműek pedig egy-egy ruhadarabot fel is próbálhattak. A bűnügyi technikus segítségével a nyomrögzítést és a fantomkép készítését gyakorolhatták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Húsvéti határforgalom Csongrád megyében

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és szomszédos országok társszerveivel együttműködve felkészült a húsvéti ünnepek miatti jelentős forgalom kezelésére.

 

Több hiba

A személygépkocsi vezetője Kunmadarason elütötte a lányt, majd továbbhajtott. A rendőrök Túrkevén fogták el a gyanúsítottat.

 

8 bűncselekmény

A szolnoki nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban közel egy tucatnyi lopást és betörést követett el Szolnokon és környékén.

 

Forgalomterelés a 42-es számú főúton

Megnövekedett a határátlépés és várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.