Rendőrző Bóbiták

2019. 04. 13., szo - 12:25
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti óvodások játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek ismét a rendőrség munkájával, a rendőrök hétköznapjaival, a közlekedési szabályokkal és a 112-es segélyhívó számmal.

 

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Rendőrző Bóbiták elnevezésű programot a Ferenczy Ida Óvoda Árpádvárosi Csigabiba Óvodájában. A szervezők célja évről évre az, hogy a gyerekek  játékos feladatokon keresztül ismerkedhessenek meg a rendőri hivatással, a közlekedési szabályokkal, táblákkal, illetve a 112-es segélyhívó számmal.

Több óvoda gyermekei csoportokban mérték össze tudásukat az Ovi-Rendőr nap keretében. A baleset- és bűnmegelőzés köré szerveződött állomásokon a kicsik közelebb kerülhettek a rendőri hivatáshoz. A résztvevők bemutatták az apróságoknak az egyenruhát és tartozékait, a bilincset, a gumibotot, a vállalkozóbb szelleműek pedig egy-egy ruhadarabot fel is próbálhattak. A bűnügyi technikus segítségével a nyomrögzítést és a fantomkép készítését gyakorolhatták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.

 

Falfirkák a lakótelepen

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 28 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.